Buzdolabının da bir kuralı var! Bu yiyecekleri alt raflarda saklamayın, güvenli değil

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiBuzdolabınız yiyecekleri soğuk ve taze tutmak için en etkili ev eşyasıdır. Ancak bu buzdolabının içi kısmındaki her bölümün güvenli ve eşit soğuklukta olduğu anlamına gelmez. Buzdolabını yanlış kullanırsanız bu yiyecekleriniz için güvenli bir alan olmaktan çıkar. Özellikle buzdolabının alt rafına koymamanız gereken bazı yiyecekler olduğunu söyleyebiliriz. İşte o yiyecekler!

En üst raf, buzdolabındaki en güvenli alandır çünkü yukarıdan hiçbir şey sızamaz, bu nedenle önceden pişirilmiş olan her şey, örneğin kalan yemekler mutlaka en üst rafta saklanmalıdır.

Ek olarak, en üst raf genellikle en görünür nokta olduğundan, hazırladığınız yemekleri ve artıkları yemeyi unutma olasılığınız daha düşük olur.

Sert haşlanmış yumurtalar çiğ yumurtalarla birlikte saklanmamalıdır çünkü kabukları pişmiş yumurtaları çapraz bulaştırabilir.

Soyulmuş ve soyulmamış yumurtalar buzdolabının üst rafında bir haftaya kadar taze kalır.

Pastırma veya sosis gibi tamamen pişmiş etler üst rafta saklanabilir. Pişmemiş etleri daha aşağıda tutmalısınız. Çiğ etler ve kümes hayvanları soğuk ve diğer yiyeceklerden uzakta, alt rafta saklanmalıdır.

Fırınlanmış ürünler buzdolabında en üst rafta saklanmalıdır. Bu çapraz bulaşmayı önler ve bu ikramların diğer ürünler kadar soğuk olması gerekmediğinden en alt rafa koymanıza hiç gerek yoktur.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”