El açması börekleri solladı! Pirinç yufkasıyla çıtır çıtır oluyor, hem de glutensiz

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiHazır yufka bir kenara el açması yufkaları bile rafa kaldıracak bir yufka daha var. Sıfır gluten ve düşük kalorili pirinç yufkası! Çıtırtısıyla nam salan tariflere eşlik eden bu malzeme bu kez böreklerinizin lezzetine lezzet katacak. Peki ama nasıl kullanmalısınız?

Yufka ile açılan börekler, yapılan tatlılar, denenen tarifler sofraların vazgeçilmezi oluyor. Özellikle de taze ve el açması yufka ile tadına doyum olmayan lezzetler ortaya çıkabiliyor. Peki, bu yufkanın yerini alacak yeni bir ürünün adını duymaya hazır mısınız. Tüm dünya bu tarifi deniyor, üstelik de glutensiz!

Pirinç yufkası, özellikle Asya mutfağında sıkça kullanılıyor. Pirinç unu ve su ile hazırlanan, ince ve yarı şeffaf yapıda bir hamur ürününün farklı versiyonları Türkiye’de de özellikle güllaç gibi tatlılarda kullanılıyor. Marketlerde genellikle ‘rice paper’ yani ‘pirinç kâğıdı’ ismiyle satılan bu ürün leziz böreklerin başrolü olabilir.

Kullanmadan önce hafifçe ıslatılarak yumuşatılması gereken pirinç yufkalarının içini istediğiniz harçla doldurup börek yapabilirsiniz. Peki hangi malzemeleri nasıl kullanmalısınız?

10 adet pirinç yufkası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 2 bardak kaşar rendesi, kekik, kırmızı pul biber, 1 kaşık margarin veya sıvı yağ, susam bu leziz böreği yapmak için gereken malzemeler arasında.

Yumurta ve yoğurdu, bir kâsede iyice çırparak başlayın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip, yumuşatmanız gerektiğini unutmayın. Margarin ya da tereyağıyla tepsinizi yağlayın. Bu aşamadan sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

Yağlanan tepsiye 5 adet yufkayı hepsinin arasına yumurtalı karışımızı sürerek 5 kat halinde dizin. İç harç için rendelenmiş kaşar, pul biber ve kekiği karıştırıp, üst tarafına iyice yayın.

Kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına yumurtalı karışımı sürerek dizin ve kalan karşımı da son katın üzerine sürün. Üzerine susam ya da çörekotu da serpebiliriz. Hazırladığınız böreği, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 10 ila 15 dakika pişirin.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”